Links Nieuws Agenda Gastenboek
Menu

 

Secretariaat
Koeleplekstraat 3
6942 CW Didam
info@schutterij-deheegh.nl

Contact de webmaster


DE VROLIJKE SLÖRPERS ZETTEN EMANCIPATIE DOOR!

Nadat in 2018 de eerste Prins carnaval van het vrouwelijke geslacht was geïntroduceerd, zetten de Vrolijke Slörpers de emancipatie door!  

Tijdens het jaarlijkse Prinsenbal heeft de commissie zichtbaar niet stil gezeten, aangezien ze dit jaar iets meer tijd hadden om de avond inhoud te geven. Met als thema "De Slörpers Got Talent" werd menig hilarisch optreden getoond.

Tijdens het slot act “De Kist”, van de illusionisten Siegfried en Roy, werd de prinses van de gast vereniging CV de Lange Rakkers verzocht in de kist plaats te nemen. Na een paar spannende momenten omlijst met muziek, was ze verdwenen en kwam de nieuwe prinses Nicolle tevoorschijn.

Nu is het de eer aan haar om tijdens het carnaval het scepter te zwaaien.

Met haar leus: “Tis hier Top, weer een vrouw voorop!”, zal ze samen met haar adjudanten Bennie en Rob en hofdame Naomi, de Vrolijke Slörpers voor gaan in hun overvolle programma. Ook voor haar is er een Buutenmars ingezongen, iets wat een traditie wordt bij de Slörpers”.

We wensen Nicolle 1e met haar gevolg een zot jaar toe.

Alaaf

 

Foto; R v Dulmen

===================================

Uitslagen schuttersfeest 2019

Schieten :
Koningin : Nicolle van Wessel.
1e prijs : Roel van den Oosterkamp.
2e prijs : Bennie van Wessel.
3e prijs : Johan Evers.
4e prijs : Angeline ter Voert
5e prijs : Joey Wenting.
6e prijs : Marga van Vuren.
7e prijs : Willy Driessen. ( Fietsenpomp)
 
Ringrijden:
Koning : Jan van den Berg.
1e prijs : Bennie van Wessel.
2e prijs : Chiel Rasing.
3e prijs : Nicolle van Wessel.
4e prijs : Edmond Conception.
5e prijs : Theo van den Berg.
6e prijs : Roel van den Oosterkamp.
7e prijs : Angelien van den Oosterkamp. (Fietsenpomp)
 
Vogel knuppelen:
Knuppel koningin : Crista Wenting

======================================

Het Vogelschieten is geïntroduceerd.

Al jaren werd binnen de vereniging gesproken over het vogel schieten en er is in het verleden door de jeugd met lucht buks, weliswaar in kleiner en lichter uitvoering, op een vogel geschoten.

Omdat we jaarlijks naar het regio treffen gaan en daar alléén máár op een vogel wordt geschoten, is in de voorjaars vergadering besloten om tijdens een oefen schietmiddag het maar eens te organiseren.

Zondag 16 juni was het dan zover, de technische afdeling heeft voor een vogel gezorgd en de schietbak hiervoor ingericht.

Het resulteerde tot een leuke en oergezellige middag, die zeker een herhaling heeft.

Laten we eerlijk zijn, iedereen heeft een goede kans om een prijs in de wacht te slepen, omdat dit soort schieten toch op een toevalstreffer baseert.

De resultaten;

Rechter vleugel, Frank Wenting.

Linker vleugel, Bennie van Wessel.

Staart, Jan van den Berg

Kop, Angeline ter Voert.

Romp, Ronnie van Wessel

Allen van harte gefeliciteerd.

======================================

- PERSBERICHT -

De grote Clubactie

R.K. Schutterij “De Heegh” gaat voor aanvulling van het kledingfonds wederom met de Grote Clubactie deelnemen.

Leden van R.K. Schutterij “De Heegh starten op zaterdag 14 september met de lotenverkoop van de Grote Clubactie. Vanaf die dag gaan zij langs de deuren om inkomsten op te halen voor hun club.

Schutterij “De Heegh gaat net zoals bijna 6.000 andere verenigingen op pad. Met de Grote Clubactie realiseren verenigingen extra inkomsten. Een lot kost € 3,- waarvan maar liefst 80% direct naar de club gaat.

“Dit jaar hopen wij met de opbrengst het kledingfonds van onze vereniging aan te vullen zodat we over enkele jaren de vereniging weer in het nieuw kunnen steken. Wij kunnen de steun van onze omgeving dus goed gebruiken!”, aldus Roel van den Oosterkamp, secretaris en clubactie coördinator van de schutterij.

R.K. Schutterij “De Heegh doet al voor de derde keer mee, vorig jaar werd er ruim € 1500, - opgehaald. Met dit geldbedrag werd toen o.a. het repareren en herstellen van de trommels en de aanschaf van een omroep installatie gerealiseerd. Mensen die loten kopen maken kans op mooie prijzen, zoals de hoofdprijs van € 100.000,-.

De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats half december, de trekking uitslag staat dan op clubactie.nl.

Ook dit jaar hopen wij weer dat we kunnen rekenen op uw medewerking en bereidwilligheid om een of meerdere loten bij een van onze leden te kopen. Indien U niet thuis was of anderzijds niet in de gelegenheid bent geweest om een lot te kopen en dit alsnog zou willen doen, kunt ook een mail sturen naar info@schutterij-deheegh.nl en wij zullen deze dan bij u thuisbezorgen.

Wij danken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Namens de leden en bestuur van R.K. Schutterij “De heegh” Didam.

======================================

Van de administratie.

I.v.m. de bereikbaarheid, een dringend verzoek aan alle leden.

Diegene bij wie onlangs zijn/haar telefoonnummer en/of e-mail adres is gewijzigd, wordt verzocht zo spoedig mogelijk de nieuwe gegevens door geven aan de secretaris, via info@schutterij-deheegh.nl of de brievenbus.

Hierdoor zult u niets hoeven te missen. Het zou jammer zijn, toch.

Bij voorbaat hartelijke dank.

======================================